26. maaliskuuta 2013

Talonmies Taalasmaa

Kuva lainattu sivulta
http://www.mtv3.fi/ohjelmat.shtml/kotimaiset/salatut_elamat/
henkilot/1671974/seppo-taalasmaa-jarmo-koski

Talonmies Seppo Taalasmaata on tullut tuijoteltua televisiosta jo huimat 14-vuotta. Hän onkin Ismo Laitelan lisäksi ainoa sarjassa oleva alkuperäishahmo. Viiksekäs, kalju ja vanha mies - luulisi, että nämä ominaisuudet eivät auttaisi yltämään yhdeksi Salkkareiden suosikkihahmoista. Moni löytää varmasti lähipiiristään Sepon kaltaisen tavallisen, vaatimattoman, lempeän ja auttavaisen miehen, johon on helppo tykästyä.

Kuinka useaa alkaa hymyilyttämään, kun miettii Salkkareiden alkuvaiheiden parivaljakkoa Ullaa ja Seppoa? Seppo ja Ulla olivat naimisissa lähes 30-vuotta. Ulla oli sekopää ja Seppo sovittelija. Erilaisuudet vetivät puoleensa. Sepolla ja Ullalla on kaksi lasta, Kari ja Elina. Karin ja Sepon suhde on ollut hankala, koska Seppo ei ole ollut ylpeä poikansa rötöstelyistä. Perhesuhteita ei helpottanut tieto siitä, että Seppo ei ole Elinan oikea isä, vaan vanha antiikkiystävä Martti Viljanen.

Muistatteko Sepon Totuus-puoleen ehdokkaana? Seppo tutustui Helena Kuulaan, kun nainen tekeytyi Sepon ihailijaksi vaalikampanjan aikoina ja lahjoitti Sepolle suuren summan rahaa. Oikeasti Helena halusi päästä Sepon avulla lähelle Karia, jolle Helena halusi kostaa poikansa Sebastianin puolesta. Helena kuitenkin rakastui lempeään ja hyväsydämiseen Seppoon, mutta totuuden julkituleminen oli suhteelle hankalaa. Helena jäi kiinni hämäräpuuhistaan ja joutui vankilaan. Vankilasta päästyään Helena ilmestyi takaisin Pihlajakadulle ja vanhat tunteet heräsivät. Nykyisin Seppo ja Helena ovat onnellisesti naimisissa.

"Paketti hiivaa. Sokeria kuutisen kiloa, siitä tekijälle paljon iloa. Luritetaan litku pulloon. Pullo pankolle ja hyvää tulloo." Seposta löytyy myös menoa. Mies on keittänyt pontikkaa, kohdannut potenssiongelman, useita sydänkohtauksia sekä tullut tunnetuksi romantiikka- ja seksiseppona. Muistatteko vielä jotain muuta?

Sepolla on heikko sydän, joka onkin ollut useasti koetuksella perheriitojen ja alkoholin takia. Sepon alamäki  on varmasti saanut useat katsojat oikeasti suremaan ja pelkäämään Sepon puolesta. Onhan se väärin, että hyvätahtoinen Seppo joutuu moiseen syöksykierteeseen. Ratkeaako hän uudestaan, mitä luulette?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti